شیره انگور
شیره انگور
مواد لازم | ||
1 |
انگور |
5 کیلوگرم |
2 |
خاک سفید |
یک هشتم میزان انگور |
طرز تهیه شیره انگور :
1- ابتدا انگورها را شسته و آنها را دانه کنید.
2- سپس انگورها را له کرده تا آب انها گرفته شود . برای اینکار می توانید از گوشت کوب دستی یا آبمیوه گیری استفاده کرد.
3- سپس آب انگور را از صافی پارچه ای رد کنید تا تفاله و اضافه های آن گرفته شود و آب انگور خالص بدست آید .
4- آب انگور خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت قراردهید . وقتی کناره های ظرف حباب ایجاد شد و قبل از اینکه آب انگور بجوش آید باید کم کم خاک سفید را به آن اضافه کنید وهم بزنید . با کف گیر کف های روی آب انگور که ایجاد شده را مرتب بردارید.
5- بعد از جمع کردن کامل کف های روی آب انگور حرارت را خاموش کنید و ظرف را حدود 10 تا 12 ساعت کنار بگذارید تا خاک سفید ته نشین و آب انگور صاف و زلال شود .
6- اگر بعد از گذشت این مدت زمان روی آب انگور کف ایجاد شده بود دوباره آنرا بگیرید . سپس با یک ملاقه به آرامی روی آب انگور را برداشته و داخل ظرف دیگر بریزید تا وقتی که به خاک ته نشین شده ته ظرف برسید . در اینجا ته آب انگور را در یک کیسه نخی بریزید آنرا در ظرف دیگری گذاشته و روی کیسه ظرف سنگین بگذارید تا آب آن کاملا گرفته شود سپس این آب خالص را هم به ظرف قبلی اضافه کنید .
7- ظرف آب انگور خالص را روی حرارت متوسط بگذارید تا شیره پخته و کمی غلیظ شود ، در مدت پخت ممکن است آب انگور دوباره کف کند ، آنرا باز هم با کف گیر بگیرید .
8- حرارت بسیار ملایم باشد تا شیره نسوزد . شیره انگور بهتر است زیاد غلیظ نشود چون مزه تلخی به خود می گیرد.
9- وقتی شیره کمی غلیظ شد از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا سرد شود .
نکته :
1- اضافه کردن خاک سفید یا خاک دوشاب به آب انگور باعث زلالی شیره و جلوگیری از ترش شدن یا به اصطلاح نجس شدن آن می شود.
2- برای زلال شدن شیره ، باید خاک سفید را قبل از مصرف به اندازه کافی در معرض آفتاب یا حرارت قراردهید تا باعث گل آلود شدن آب انگور نشود . معمولا خاک سفیدی که از عطاری تهیه می شود آماده است .
3- برای تهیه شیره از هر نوع انگوری می توان استفاده کرد و بهترین نوع آن برای شیره انگور ، کشمش است .
4- گفته می شود جوشاندن آب انگور در ظرف های رویی (روهی به زبان عامیانه ) نسبت به ظرف های مسی باعث زودتر به قوام آمدن آن می شود .
5- کف شیره طعم لذیذ و خواص فراوانی دارد آنرا موقع پخت جدا کنید تا شیره انگور کدر نشود ولی آنرا می توانید جداگانه مصرف کنید .
6- یک شیره انگور مناسب دارای غلظت کم ، با شفافیت و زلالی بالا و بدون بوی سوختگی است .
7- شیره انگور در شهرهای مختلف با روش های متفاوت واز انواع انگور مختلف تهیه می شود به همین دلیل طعم ، رنگ و قوام شیره ها با هم فرق دارد. مثلا دوشاب خراسان غلیظ و رنگ تیره دارد ، شیره انگور ملایر سفت ولی رنگ آن قهوه ای روشن است درحالیکه درشهرهای همدان و اردبیل دارای شیره های رقیق تر با رنگ قهوه ای تیره هستند .
8- شیره انگور در جای خنک نگهداری شود .
- ۰۰/۰۶/۳۱